Vacatures


Muziek, Dans & Musical Vught
Stichting Muziek, Dans & Musical Vught (MDM Vught) is hét kunst- en cultuurcentrum van de gemeente Vught. MDM Vught wil dat iedereen in Vught kennis kan maken met Muziek, Dans & Musical. Van jong tot oud en van beginners tot gevorderden. Daarom biedt MDM Vught een gevarieerd scala van cursussen, activiteiten, coachingstrajecten op maat en workshops. Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen, werkt MDM Vught alleen maar met professionele docenten: musici, dansers en theatermakers. De docenten begeleiden de cursisten om hun passie verder te ontwikkelen.

MDM Vught zoekt voorzitter

Pleitbezorger voor de beste cultuureducatie voor inwoners van de Gemeente Vught

Stichting MDM Vught zoekt een voorzitter. MDM Vught is hét centrum voor muziek-, dans- en musicaleducatie in Vught en bedient meer dan 850 leerlingen uit de hele gemeente.

Over MDM Vught
Sinds 1 januari 2019 is de Stichting Muziek Dans & Musical Vught (MDM) hét centrum voor cultuureducatie in Vught. Wij verzorgen muziek-, dans- en musicalonderwijs voor meer dan 850 leerlingen uit de Gemeente Vught.

Wij willen dat iedereen in de Gemeente Vught kennis kan maken met muziek, dans & musical. Van jong tot oud en van beginners tot gevorderden. Daarom bieden we een gevarieerd scala van cursussen, activiteiten, coachingtrajecten op maat en workshops. Om de kwaliteit van ons aanbod te waarborgen, werken we alleen maar met professionele docenten: musici, dansers en theatermakers. De dagelijkse leiding is in handen van twee parttime coördinatoren. Samen met meer dan 30 docenten maken zij de beste en leukste cultuureducatie mogelijk in de hele gemeente Vught. Daarbij wordt ook actief samenwerking gezocht met het basis- en voortgezet onderwijs.

Over het bestuur
Het bestuur van MDM Vught bestaat momenteel uit zes enthousiaste vrijwilligers. De nog jonge organisatie heeft inmiddels een stevige basis maar gaat een spannende fase in voor wat betreft de huisvesting. Dat heeft alles te maken met de ontwikkelingen rondom Theater de Speeldoos; thuisbasis, leslocatie en hét podium voor de voorstellingen en concerten van leerlingen van MDM. De ontwikkeling van een nieuwe Speeldoos is daarom ook van groot belang voor MDM en is naast de reguliere bestuurlijke taken een belangrijke prioriteit voor het MDM bestuur, in het bijzonder voor de voorzitter.

Over de voorzitter
Uiteraard heeft de nieuwe voorzitter een warm hart voor cultuur en educatie en is zij/hij in staat de visie van MDM uit te dragen. De voorzitter zit de bestuursvergaderingen voor en vertegenwoordigt de organisatie zowel intern als extern. Interesse in deze voorzittersrol? Meer informatie is opvraagbaar via bestuur@mdmvught.nl of bel met interim-voorzitter Fred de Man: 06-20157426. Een goede eerste indruk van MDM is ook te vinden op www.mdmvught.nl.

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvraag? Neeltje van Balkom (bestuurslid MDM Vught), via neeltjevanbalkom@gmail.com.

MDM Vught zoekt muziekdocenten voor de volgende instrumenten:
 • Accordeon
 • Fagot

Functie
De muziekdocent stimuleert de leerlingen en de leerkrachten in het zelf ervaren en zelf maken van muziek. Het gaat in de lessen om het creatieve proces en niet om het eindproduct. Dit doet hij/zij door zijn/haar kennis en passie over te brengen op een enthousiaste manier en met een open uitstraling, zowel in het contact met de cursisten, ouders als met collega docenten.

Profiel
 • Enthousiast, je krijgt er energie van om je passie en kennis met anderen te delen;
 • Sensitief, je vindt het leuk om contact met de leerlingen te maken en voelt aan wat de groep en individuele leerlingen en leerkrachten nodig hebben;
 • Humor, je bent in staat om de leerlingen een positief en blij gevoel mee te geven;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Je bent zelfstandig en houdt ook van samenwerken;
 • Je hebt een brede kennis van kunst en cultuur en je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst- en het cultuuronderwijs.

Vereisten
 • Afgeronde HBO kunstvakdocentenopleiding (conservatorium, rockacademie bijvoorbeeld);
 • Je bent zzp’er en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
 • Kennis en affiniteit met kunst- en cultuuronderwijs;
 • Ervaring met het lesgeven aan primair en/of voortgezet onderwijs is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Docenten werken bij MDM Vught op freelancebasis voor een eerlijk uurtarief. Arbeidstijden zijn flexibel in te delen, op basis van de beschikbare hoeveelheid werk.

Inlichtingen
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Alphons van Stenis, coördinator Muziek, via muziek@mdmvught.nl.

Sollicitaties
Je kunt je sollicitatie richten aan Alphons van Stenis, coördinator Muziek, en per e-mail sturen naar muziek@mdmvught.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.